HTML

Nyárilap

Nyár, strand, utazás, tengerpart, Adria,

Friss topikok

Linkblog

Majdnem tízmillió vendég idén Horvátországban

2010.11.18. 16:57 havaslap

Az eddigi adatok alapján kevéssel maradtak le a 7 milliárdos bevételtől és a 10 millió turistától.

A válság utáni kilábalás első szezonjaként értékelik a horvátok az idei nyarat, amely ugyan jó adatokat hozott, de az annyira vágyott szép kerek célkitűzésektől valamivel elmaradt a horvát turizmus. 

Az év első kilenc hónapjának adatai alapján 9,8 millió turistát fogadtak a horvát szálláshelyek, amely nagyon közel van a tízmilliós álomhatárhoz. A trend továbbra is folytatódik, turisták jelentős része (8,6 millió) külföldről érkezik. A külföldiek több napot is töltenek a szálláshelyeken. Amíg a külföldiek összes vendégéjszakája 2,7 %-kal növekedett, addig a hazai turisták 5,7 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek horvát szálláshelyeken.

Az előző évhez képest kissé jobban jártak a minőségi szálláshelyek, főleg a szállodák forgalma emelkedett az idei szezonban, 5,3 százalékkal több vendéget fogadtak.

A szezon elején a bűvös hétmilliárd eurós bevétel lebegett a horvát idegenforgalom vezetőinek szeme előtt, erről szintén csak egy kevéssel maradtak le. Becslések szerint az idegenforgalom 6,8 milliárd eurót hozott az idén Horvátországnak, amely 400 millióval több a tavalyi évhez viszonyítva.

Horvátországot idén is a németek és a szlovénok lepték el a legnagyobb számban. Érdekesség, hogy a horvátok hasznot húztak a görög válságból és sztrájkokból, hiszen több német vendég Görögország helyett Horvátországot választotta, de még a Horvátországba látogató görög vendégek száma is jelentős mértékben, 77 százalékkal emelkedett az idén.

Szólj hozzá!

Címkék: horvát

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarilap.blog.hu/api/trackback/id/tr32457496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása