HTML

Nyárilap

Nyár, strand, utazás, tengerpart, Adria,

Friss topikok

Linkblog

A Fekete-tenger is van olyan jó, mint az Adria?

2010.11.17. 16:58 havaslap

A grúz államelnök, Miheil Szaakasvili, a múlt héten három és fél kilométert úszott a Fekete-tengerben, hogy felhívja a világ figyelmét hazájára, mint turistaparadicsomra. A cél, hogy még több turista érkezzen a grúz tengerpartra.

Természetesen a sajtó is ott volt az eseményen. Az elnök végigmutatott a parton, majd annyit mondott: erre a csodás tájra fáj a megszállóink foga (vagyis az oroszoké), aztán hozzátette, hogy Adjara tengerpartja tökéletes hely a turistáknak, májustól novemberig, hat hónapon keresztül lehet napozni és strandolni. Aztán fogta magát és bevetette magát a tengerbe és hatalmas karcsapásokkal megkezdte az országimázs-építő úszását.

Amikor kijött csak annyit mondott, hogy a víz szuper, hirtelen előkerült egy vízilabda is, amit dobálgatott kicsit Tbiliszi főpolgármesterével és a sportminiszterével. Ez már tényleg a sajtónak szólt, egyfajta Putyin-majmolás. Az orosz elnök is szeret igazi sportolóként megjelenni a médiában, láthattuk már fiatalokkal birkózni, félmeztelen horgászni, tigrisekre vadászni, vagy Szaakasvilihez hasonlóan úszni, igaz ő a jéghideg szibériai folyókban pillangózott egyet.

Grúz tanulmányok szerint a Fekete-tenger semmivel sem rosszabb a Földközi-tengernél, Batumi klímája hasonló a török vagy francia partokhoz. A tenger vize pedig kevésbé sós, itt kevésbé zavarja az embert az úszásban, ahogy az elnök bebizonyította.

Ha már ott járt, akkor letette egy 130 méter magas torony alapkövét, és jó szokásához híven utasította a helyi önkormányzatot, hogy maximum öt hónap belül kész legyen a város legújabb turisztikai látványossága. 

Szólj hozzá!

Címkék: adria fekete tenger grúz

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarilap.blog.hu/api/trackback/id/tr192457501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása